Nederlandssucces.nl

Strijdlustig Ajax verliest in eigen huis met 1-2 van Real Madrid.
(L-R) *Toni Kroos* of Real Madrid, referee *Damir Skomina*, *Dusan Tadic* of Ajax

Strijdlustig Ajax verliest in eigen huis met 1-2 van Real Madrid.

Ajax verliest in eigen huis van Real Madrid met 1-2. Ondanks dat Ajax terugkwam van een 0-1 achterstand lukte het de Amsterdammers niet om (minimaal) een gelijkspel eruit te slepen.

Op woensdagavond 21 februari 2019 stond het fraaie affiche tussen Ajax en Real Madrid op de planning. De Amsterdamse ploeg verloor afgelopen zaterdag nóg met 1-0 van Heracles Almelo. De ploeg kon zich van deze beladen wedstrijd revancheren door te stunten tegen de Koninklijken.

Vanaf minuut 1 was de toon gezet door de Amsterdammers. De ploeg oogde scherp en zette hoog druk. Dit resulteerde al snel in een aantal schoten. Écht gevaarlijk werd Ajax niet. In minuut 13 kwam Real Madrid dankzij Vinicius tot een gevaarlijke doelpoging. Ajax pakte de draad na dit moment meteen weer op. De Amsterdammers bleven hoog druk zetten waardoor Real Madrid niet tot voetballen kwam. Na gevaarlijke doelpogingen van onder andere Hakim Ziyech kwam Ajax eindelijk 1-0 voor in de 38e minuut door Nicolas Tagliafico. Echter, de goal werd afgekeurd door de VAR. Door deze zeer discutabele beslissing eindigde de eerste helft in 0-0.

In de tweede helft ging het al snel mis voor Ajax. Karim Benzema maakt in de 50e minuut 0-1 voor Real Madrid. Een goed uitgespeelde counter, afgemaakt door Hakim Ziyech, betekende in de 75e minuut de gelijkmaker. Ondanks dat Ajax nog enkele kleine kansen kreeg lukte het de Amsterdammers niet om er nóg 1 te scoren. Real Madrid lukte het wel, Marco Asensio maakt in de 88e minuut 1-2.

Bekijk de hele samenvatting hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: